Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

Правителството одобри 30 млн. лв. за туристическия сектор |

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на туризма за 2021 година в размер на 30 млн. лв.. 

С тях ще бъдат подкрепени компании от сектора, които са са наранени от спад на оборота през 2020 година с минимум 30 на 100 спрямо оборота през 2019 година, оповестиха от пресцентъра на държавното управление. С държавната помощ се цели попречване на последствията от Коронавирус 19. 

С друго свое решение кабинетът дефинира изискванията, критериите, реда и размера на средствата по скица за даване на безплатни средства за подкрепяне на туристическия бранш за компенсиране на загуби, зародили от директно и/или индиректно от рестриктивните мерки в активността на предприятията заради въведените противоепидемични ограничения.

Мярката се създава като скица за държавна помощ под формата на безплатни средства за предприятия от туристическия бранш, които изпитват ликвидни усложнения заради COVID-19. Администратор на помощта е Министерството на туризма.

Средствата по новата скица за държавна помощ ще се изплащат след приемането на позитивно решение от Европейската комисия за съвместимостта на помощта с вътрешния пазар. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР