Министерският съвет одобри доклад е резултатите от редовното заседание на

...
Министерският съвет одобри доклад е резултатите от редовното заседание на
Коментари Харесай

Одобрен е доклад с резултатите от редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси

Министерският съвет утвърди отчет е резултатите от постоянното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), което се организира на 17 юни 2022 година в Люксембург.

Съветът разиска решението по отношение на системата на личните запаси на Европейския съюз и компромисното предложение по отношение на Директивата за гарантиране на световно минимално ниво на данъчно облагане за мултинационални групи в Европейски Съюз.

Министрите направиха равносметка на осъществената работа във връзка с законодателния пакет за битката с изпирането на пари и обмениха отзиви за използването на Механизма за възобновяване и резистентност.

Съветът одобри рекомендацията на страните членки от еврозоната, адресирана до Съвета, по отношение на приемането на еврото от Хърватия от 1 януари 2023 година.

В рамките на срещата бяха утвърдени характерните рекомендации по отношение на националните стратегии за промени за 2022 година на страните членки и Съветът даде мнение по отношение на стратегиите за стабилност/сближаване за 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР