Министърът по европейските въпроси на Франция отхвърли съпротивата на Германия

...
Министърът по европейските въпроси на Франция отхвърли съпротивата на Германия
Коментари Харесай

Франция отхвърля германския натиск за промяна на правилата за автомобилните емисии



Министърът по европейските въпроси на Франция отхвърли съпротивата на Германия против съглашението, което ще изисква новите коли, продавани в Европейски Съюз от 2035 година, да имат нулеви излъчвания на въглероден диоксид (CO2), като министърът сподели, че по-ранно съглашение би трябвало да бъде непокътнато, оповестява Ройтерс.

След месеци на договаряния, Европейският парламент, Европейската комисия и страните членки на Европейския съюз се съгласиха предходната година със закона, който на процедура ще направи невъзможна продажбата на коли с мотори с вътрешно горене след тази дата.

Но по-рано този месец Германия разгласи в последния миг, че се опълчва, като тя продажбите на нови коли с мотори с вътрешно горене да бъдат позволени и след тази дата, в случай че работят с така наречен електрогорива (e-fuels).

" Трябва да се придържаме към контрактуваното. Не се колебая, че германците ще реализиран съглашение с сътрудниците си по този въпрос ", сподели френският министър Лоранс Бун пред кореспонденти в Брюксел.

Германският министър по въпросите на Европейски Съюз - Анна Люрман пък сподели, че съглашението е признато, само че добави, че немското държавно управление и Европейската комисия към момента договарят за някои последни детайлности.

" Очаквам тези диалози да приключат преди срещата на върха тази седмица ", сподели Люрман, имайки поради срещата на върха на водачите на Европейски Съюз, която ще се организира в четвъртък и петък.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР