Министърът на земеделието Румен Порожанов подписа споразумение с директора на

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов подписа споразумение с директора на
Коментари Харесай

След протест на служителите в Агенцията за градушките им беше обещан бонус

Министърът на земеделието Румен Порожанов подписа съглашение с шефа на Агенцията за битка с градушките Ваньо Славеев и със синдикатите, заяви държавното радио.

Служители от организацията от област Пловдив излязоха на митинг тази заран с гледище да се обезпечи съответно възнаграждение и естествени условия на труд.

Подписаното съглашение планува в допълнение материално стимулиране на работещите, изясни министър Румен Порожанов, въпреки че много елементи от него към момента не са конкретизирани.

В момента се планува чиновниците да получат пари, които да компенсират настояването за нарастване на заплатите. Искането е за 20% по-високи заплати, само че компенсацията в този момент ще е в по-малък, неизяснен размер. В идващите месеци щял да се направи разбор за опциите за " едно по-достойно заплащане, което да получават чиновниците от Агенцията за битка с градушките ".

Синдикатите не са сигурни, че митингите ще спрат, тъй като стачкуващите не са съгласували дейностите си с тях. От земеделското министерство оповестиха, че не работят единствено 23 от общо над 200 ракетни площадки.

По-рано чиновниците на полигоните за битка с градушките в Южна България се събраха на полигона в Поповица. От управлението оповестиха, че досега са изключени три от площадките.

Близо 100 души от двата полигона за битка с градушките в Поповица и Голям чардак оповестиха гражданско непокорство и изключиха пултовете. Така продукция за над 400 млн. лв. остава незащитена от градушки, без значение от неприятната метеорологична прогноза.

Протестиращите обясниха, че от 20 година получават обещания да им се покачат заплатите, само че това не се случва.

По данни на Светла Василева от КНСБ 90% от работещите в деветте полигона в страната получават минимална заплата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР