Министърът на земеделието на САЩ Том Вилсак призова Русия незабавно

...
Министърът на земеделието на САЩ Том Вилсак призова Русия незабавно
Коментари Харесай

САЩ: Русия веднага да отпуши украинските пристанища за износ на зърно

Министърът на земеделието на Съединени американски щати Том Вилсак прикани Русия неотложно да отвори пристанищата на Украйна, блокирани от съветския флот, и да позволи износа на милиони тонове складирано зърно. 

" Не бива да използваме храната като оръжие ", съобщи Вилсак пред кореспонденти в Организация на обединените нации, предадоха международните организации. 

Организация на обединените нации неведнъж предупреждава за опасността от продоволствена международна рецесия заради дефицит на зърно.

В същото време Русия отхвърля да пречи на Украйна да изнася жито и слънчоглед.   " Ако Украйна разчисти пристанищата от мини, корабите със зърно ще могат да изоставен безпроблемно ", сподели Путин. 

Москва в действителност употребява тематиката, с цел да упорства за анулация на икономическите наказания. Позицията на Кремъл е, че не експанзията на Русия, а западните страни били виновни за продоволствената неустановеност.

По този мотив американският министър на земеделието Том Вилсак съобщи, че американските и европейските наказания не се отнасят за зърно и торове . Обръщайки се към провеждащите се сега договаряния по въпроса, Вилсак съобщи, че се надява " Русия да се отнесе съществено и да договаря добросъвестно за отварянето на пристанищата и че го прави бързо, тъй като потребността е належаща ".

От седмици Организация на обединените нации следи договарянията сред Москва, Киев и Анкара как да се обезопаси Черно море за търговски товарни кораби, които да транспортират зърното до международните пазари. Подобно съглашение също би разрешило на съветските торове, които в този момент са блокирани от глобите, да се върнат на международния пазар.

В сряда турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Анкара е подготвена да бъде хазаин на четиристранна среща с представители на Организация на обединените нации, Русия и Украйна за образуване на износа на зърно през Черно море. Съгласно проекта могат да бъдат основани безвредни коридори за експорт на зърно от Украйна, без да се чака разминирането в Черно море, счита той.

" Ако Русия отговори позитивно, в Истанбул ще се организира четиристранна среща ", сподели Чавушоглу.

 

Срещу кражбите

Временни силози по границата с Украйна  ще попречат на Русия да краде  украинско зърно и ще подсигуряват, че зимната годишна продукция няма да бъде изгубена заради липса на хранилища, съобщи в четвъртък министърът на земеделието на Съединени американски щати Том Вилсак.

" Знаем за условия и обстановки, в които това се е случвало - руснаци са вземали пшеница от украински фермери ", е показал Вилсак. 

Американската компания за сателитни изображения Maxar Technologies разгласи  в четвъртък, че през последните няколко месеца кораби под съветски байрак са транспортирали украинско зърно до съветския съдружник Сирия. Русия неизменно отрича да протяга ръка на украинско жито и слънчоглед.  

Министърът на земеделието на Съединени американски щати е безапелационен, че възстановяването на доставките от украинските черноморски пристанища е най-ефективният и сполучлив метод за експорт на зърното. 

" Бихме желали пристанищата да бъдат отворени, тъй като това е най-ефикасният и ефикасен метод за превозване на това зърно. Но даже и пристанището да е отворено, би трябвало да има къде да се складира зърното,Така че въпреки всичко би трябвало да има къде да се складира зърното ", разяснява Том Вилсак.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР