Министърът на здравеопазването трябва да подготви нова методика за финансиране

...
Министърът на здравеопазването трябва да подготви нова методика за финансиране
Коментари Харесай

Търсят нов начин за финансиране на държавните болници

Министърът на опазването на здравето би трябвало да приготви нова методика за финансиране на общинските лечебни заведения. В период от един месец методиката да бъде показана пред парламентарната здравна комисия, реши Народното събрание. Освен това, до три месеца би трябвало да бъде подготвена и идея за развиване и излекуване на болничните заведения по райони.

"Поемам уговорката, че в границите на няколко месеца ще разработя нов модел за вписване, действие, ръководство и финансиране на здравната помощ ", сподели отрасловият министър Кирил Ананиев.

Амбицията е новият модел за финансиране на общинските лечебни заведения да се ползва с новия Рамков контракт от април идната година.

В края на януари кметове се договориха да утвърдят методиката за субсидиране на общинските лечебни заведения, с цел да бъде обезпечена тяхната активност, в това число и на здравните заведения в отдалечени и рискови региони. Тогава от екипа на Ананиев обявиха, че министерството е в подготвеност да разиска всички хрумвания на общините по отношение на общинското опазване на здравето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР