Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка
Коментари Харесай

Скандал с ваксиниране на общински съветници, здравният министър нареди спешна проверка

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов е разпоредил незабавна инспекция по отношение на постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са осъществени имунизации отвън реда, разказан в Националния проект за имунизиране против COVID-19, осведоми той на персоналната си фейсбук страница.

Проф. Ангелов прецизира, че инспекцията е почнала още през днешния ден, като задачата й е да откри всички обстоятелства към имунизирането в района.

Причина са подозрения за нарушение на имунизационния проект в Сандански.

" Проверката ще завърши до 24 часа. Ако след нея се потвърди, че редът за имунизации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на Министерство на здравеопазването, виновни за осъществяването на проекта в района, ще понесат най-строги наказания ", е написал министърът.

" Използвам случая да заявя, че при никакви условия и на никаква цена няма да позволи заобикаляне или тъпчене на проекта за имунизиране на българските жители. В този смисъл всевъзможни политически спекулации и опити за потребление на обстановката с политическа цел са освен аморални, а в избрани случаи и противозаконни ", е написал здравният министър.



Повод за инспекцията стана публикувана по-рано през днешния ден декларация от ГЕРБ-Сандански. От локалното поделение на ръководещата партия сигнализираха, че политици от района са получили преимущество при имунизацията.

" Научихме, че през миналата седмица е почнало съставянето на лист на общинските съветници, които желаят да се имунизират без никакви критерии и аргументация. С изненада научихме, че имунизацията е почнала обществено през днешния ден с ръководителя на ОБС - Сандански господин Николай Шаламандов и други политически лица. Нещо повече, измежду първите имунизирани са и чиновници, които подкрепят работата на ОБС - Сандански и не заемат обществена служба. Считаме, че всички те не попадат в никоя от изброените рискови групи разказани в Националния проект за имунизация ", оповестиха от ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР