Министърът на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски изчезна безследно,

...
Министърът на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски изчезна безследно,
Коментари Харесай

Издирват лекар на Навални

Министърът на опазването на здравето на Омска област Александър Мураховски изчезна безследно, заяви пресслужбата на регионалното Министерство на вътрешните работи, представена от „ Фокус”.

„ На 8 май 2021 година полицията получи известие, че в село Поспелово, област Болшеуковски в Омска област, на 7 май той е напуснал ловната база с АТВ към горски масив и до момента местонахождението му е неизвестно”.

В региона на издирването е основан действен щаб, а полицейски чиновници, гвардейци от Руската армия, Министерството на изключителните обстановки, ловни инспектори, доброволци и локални поданици са включени в издирвателните действия.

„ За проучване на труднопроходимите тресавища се употребява офроуд техника. Включени са хеликоптер и безпилотни летателни апарати. В резултат на дейностите по издирването е намерено транспортното средство, което е употребявал министърът на 6,5 км от ловната база. Дейности по търсенето продължават”.

49-годишният Мураховски оглави Министерството на здравеопазването на Омска област в края на 2020 година Преди назначението му на тази служба той беше основен доктор на незабавната болница № 1 в Омск, в която бе лекуван опозиционерът Алексей Навални след отравянето му.

Лекарят приел Навални, Сергей Максимишин, който беше заместител на Мураховски, пък умря ненадейно от сърдечна непълнота на работното си място при започване на годината.

Мураховски публично разгласи, че опозиционерът е потърпевш от нарушена обмяна на веществата и забрани брачната половинка на болния, Юлия Навална, да бъде допускана до мъжа ѝ, до момента в който не показа брачно удостоверение.

Освен на свижданията, Мураховски се опълчи и на преместването на Навални в болница в Германия, което в последна сметка беше на правено. Там проучванията откриха отравяне с отровен сътрудник. Семейството на Навални заподозря, че съветските лекари в Омск са се пробвали да прикрият отровата.

Преди да бъде нараснал до районен министърът на опазването на здравето Мураховски беше консултант в Общинския съвет на Омск от фракцията на партията на президента Владимир Путин „ Единна Русия”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР