С новия ASX, Mitsubishi засилва присъствието си в B-SUV сегмента.

...
С новия ASX, Mitsubishi засилва присъствието си в B-SUV сегмента.
Коментари Харесай

Трите диаманта ревизираха Mitsubishi ASX

С новия ASX, Mitsubishi ускорява наличието си в B-SUV сегмента. Цялостно обновеният стилен SUV е предопределен за клиенти, които ценят напредналите технологии, най-хубавата в класа съгласуваност и най-новите функционалности за сигурност и улеснение. Ревизираният ASX има необятна гама от усъвършенствани варианти за задвижване, от които можете да избирате, в това число 1,6 цялостен хибрид (HEV), мек хибрид, както и ефикасен двг. Нови са и новаторските информационно-развлекателни технологии с Гугъл Built-In, които могат да се употребяват посредством централния 10,4-инчов екран на мултимедийната система.

Предният дизайн „ Dynamic Shield “ в този момент е изцяло интегриран в цялостния външен тип на автомобила и показва още по-ясно отличителните SUV характерности на ASX. Изборът на цвят, както и дизайнът на светлината са приятни. Набор от технологии за сигурност и комфорт, които употребяват данни от ултразвук, радар и камера, пазят и подкрепят водачите и пасажерите.

Има четири разновидността на съоръжение, от които да избирате: Basic, Plus, Intro Edition и Top, както и пет металик външни цвята - Himalayan White, Aurora Red, Onyx Black, Royal Blue и Anthracite Grey. При по-високите линии на съоръжение клиентите могат да изберат и двуцветно покритие с черен покрив на автомобила. На борда има отопляеми седалки и отопляем волан.

Пълното хибридно задвижване в горната част на портфолиото предлага оптималната успеваемост и ниски излъчвания на отработени газове. Системата съчетава 1,6-литров бензинов мотор с мощ 69 кВт/94 к.с. с два електрически мотора и автоматизирана многорежимна трансмисия за обща мощ от 105 кВт/143 к.с. и оптимален въртящ миг от 205 Нм. Захранван от литиево-йонна батерия с водно изстудяване от 1,2 кВтч под пода на товарното поделение, ASX с цялостно хибридно задвижване може да се ръководи до 80 % напълно електрически в градския трафик. Капацитетът на задвижващата батерия може да се поддържа на най-малко 40 % благодарение на режима E-Save, който може да се задейства с натискане на бутон.

Пълното хибридно задвижване на ASX понижава разхода на гориво с до 40 % и разрешава смесен общ пробег до 900 километра – най-хубавото в сегмента. Той отделя единствено 106 до 111 грама CO2 на километър и изразходва 4,7 до 4,9 литра на 100 километра в формалния тестов цикъл.

1,3-литровият турбобензинов мотор с непосредствено впръскване с мека хибридна система дава обещание динамично развиване на мощността и висока успеваемост и се предлага в две равнища на мощ - със 103 кВт/140 к.с. и шестстепенна ръчна трансмисия и със 116 кВт/158 к.с. и седем -скоростна трансмисия с двоен съединител (7DCT). На борда е 12-волтовата мека хибридна система, която рекуперира силата при закъснение и прекъсване и поддържа бензиновия мотор с спомагателен въртящ миг при ускоряване. Разходът на гориво и излъчванията са от 5,9 до 6,2 литра на 100 километра с CO2 излъчвания от 134 до 139 г/км.

Като базов мотор Mitsubishi предлага турбо трицилиндров мотор с работен размер 1,0 литра и 67 кВт/91 к.с. Двигателят е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия и развива 160 Нм въртящ миг. Разходът на гориво е от 5,9 до 6,2 литра на 100 километра, което подхожда на излъчвания на CO2 от 134 до 139 грама CO2 на километър (комбиниран WLTP).

Ревизираната версия ще се създава в завода на Renault във Валядолид в Испания. Както при всички модели на Mitsubishi, новият ASX идва с петгодишна гаранция (до 100 000 километра) от завода, която може да бъде удължена до осем години по избор на купувача. Пускането на пазара е планувано за лятото на 2024 година, като окончателните цени следва да бъдат оповестени.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР