Министърът на здравеопазването на Германия отхвърля призивите на опозицията да

...
Министърът на здравеопазването на Германия отхвърля призивите на опозицията да
Коментари Харесай

Обмислят задължително ваксиниране на медицински персонал

Министърът на опазването на здравето на Германия отхвърля апелите на опозицията да се спре осъществяването на задължението за имунизиране на здравните служащи. Това било рисков сиграл, че управляващите отстъпват пред митингите против имунизациите, осведоми AP.

През декември Народното събрание на Германия изиска личният състав на лечебните заведения и старческите домове да се ваксинира против коронавирус. Основният десноцентристки опозиционен блок " Съюз " беше измежду тези, които го поддържаха. Съгласно новия закон тези служащи ще би трябвало да потвърдят, че са изцяло имунизирани или са се възстановили от коронавирус 19 доникъде на март месец, добавя AP.

Последните седмици някои локални чиновници се оплакват, че нямат запас за използването му, а разпоредбите са неразбираеми. Консервативният губернатор на Бавария съобщи, че най-малко към този момент не възнамерява да се извършва наложителната имунизация. Възможно е да има дефицит на служащи.

Говорителят на съдружния блок Тино Зорге декларира, че държавното управление би трябвало да одобри, че новите правила едва ли могат да бъдат приложени все още. Според него мандатът би трябвало да бъде спрян в страната, до момента в който не се отговори на централните юридически и на практика въпроси.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах изрича мнение, че опозицията има проблематична позиция и означи, че задачата е да се защитят уязвимите пациенти, а не да се тормози медицинският личен състав.

Министърът добавя, че в продължение на месеци управляващите са очаквали популацията да се съгласи с добре обоснованите ограничавания за коронавирус. Съгласно немското законодателство използването на разпоредбите е в пълномощията на държавните управления на обособените провинции. Лаутербах предизвестява, че е неправилно да се счита, че разновидността омикрон прави разпоредбите непотребни.

Перспективите за по-широкообхватен мандат за имунизиране на всички възрастни са неразбираеми и несигурни. Канцлерът Олаф Шолц поддържа повсеместен мандат, само че заради разделянето в ръководещата коалиция оставя на Народното събрание да показа оферти.

Припомняме, че в Германия започнаха имунизирането с четвърта доза ваксина против коронавирус тази седмица. Що се отнася до имунизациите, които са приспособени да работят против разновидността на ковид Омикрон, Съветът изчаква клиничните данни от тестванията на Moderna и Pfizer-BioNTech.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР