Министърът на здравеопазването на Франция заяви, че ще забрани пушенето

...
Министърът на здравеопазването на Франция заяви, че ще забрани пушенето
Коментари Харесай

Франция забранява пушенето по плажове и паркове

Министърът на опазването на здравето на Франция съобщи, че ще забрани пушенето на плажовете и в публичните паркове, представяйки серия от ограничения, с които държавното управление се стреми да предотврати 75 000 смъртни случая, свързани с тютюнопушенето годишно.


Мерките - част от държавния проект за битка с тютюнопушенето - имат за цел да основат " потомство без тютюн до 2032 година ".

На конференция френският министър на опазването на здравето Орелиен Русо съобщи, че скоро във Франция ще бъде неразрешено пушенето на плажовете, публичните паркове, горите и някои други публични места, в това число наоколо до учебните заведения.

Министърът не уточни точни периоди, само че в изявление за свързаната със CNN телевизия BFMTV той загатна, че хората могат да бъдат глобявани още през идната година.

Русо разгласи и последователно повишение на цените на цигарите, като съобщи, че през 2025 година кутията ще коства 12 евро (13 долара), а през 2027 година - 13 евро (14 долара).

През септември Франция към този момент съобщи, че ще забрани електронните цигари за еднократна приложимост.

" Това, което желаеме да създадем с този проект, е да спрем да тривиализираме тютюнопушенето ", съобщи Русо пред BFMTV.

" Забавният, развлекателен аспект на пушенето би трябвало да изчезне ", продължи той, като добави, че " 200 предотвратими смъртни случая, свързани с тютюнопушенето, дневно... е число, с което не би трябвало да се примирим ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР