Министърът на здравеопазването на Чехия Адам Войтех съобщи днес на

...
Министърът на здравеопазването на Чехия Адам Войтех съобщи днес на
Коментари Харесай

Чешкият здравен министър подаде оставка

Министърът на опазването на здравето на Чехия Адам Войтех заяви през днешния ден на брифинг в Прага, че напуща поста, съобщи ТАСС. Той сподели, че е връчил молбата си за оставка на премиера Андрей Бабиш, увери, че е полагал оптимални усилия в своята работа, и изрази упования приемникът му да се оправи по-добре с влошаващата се епидемиологична конюнктура в Чехия.
През изтеклото денонощие чешките медици записаха 985 нови случая на Covid-19 - за пръв път от седмица под хиляда инфектирани за 24 часа. Експерти обаче изясняват внезапния спад с по-малкия брой проби, които се вършат през почивните дни.
 Втора вълна на ковид и в Чехия Втора вълна на ковид и в Чехия
" Втората вълна от коронавирусната зараза пристигна в Чешката република. Броят на случаите, в това число пациентите, които имат потребност от хо...
От 1 септември инфекцията се популяризира с ускорено движение. Най-тежка е обстановката в столицата Прага. В момента в Чехия има общо 23 032 пациенти с новия ковид - рекорден брой от началото на пандемията.
До момента в Чехия с население 10,7 милиона души са открити общо 49 290 случая на заразяване с Covid-19, умрелите са 503, оздравелите - 24 775. Направени са 1 187 797 теста за ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР