Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди две проверки - в

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди две проверки - в
Коментари Харесай

В Плевен отказали ваксина заради прекъснати здравноосигурителни права

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов разпореди две инспекции - в болница " Свети Панталеймон " в Плевен и в Центъра за незабавна здравна помощ в Благоевград.

В Плевен инспекцията е поради отхвърлен достъп до ваксина на здравнонеосигурени жители.

Двама души - Пламен Симеонов и Елеонора Йорданова, които работят в Уелс, само че сега са в родния си град у нас, решили да се възползват от зеления кулоар за имунизиране против COVID-19 и отишли в МБАЛ " Свети Панталеймон ".

 България е договорила спомагателни дози от имунизациите на Виж още

" Питаха ме дали съм здравноосигурен, аз им споделих, че съм с прекратени здравноосигурителни права. Те ми споделиха да се обърна към Регионалната здравна ревизия в Плевен и там ще ми дадат точна информация, че тук не могат да ме имунизират, вероятно там...Човекът, който ми подвигна телефона (в РЗИ - б.р.) ми сподели, че не е наясно с тези неща ", разяснява Симеонов пред БНР.

От Министерството на здравеопазването са безапелационни, че право на безвъзмездна ваксина против ковид има всеки български жител, без значение от здравноосигурителния му статус.

По думите на шефа на болничното заведение доктор Йордан Георгиев евентуално става въпрос за неразбирателство: " Обикновено, когато човек е с прекратени здравноосигурителни права, няма персонален доктор, само че допустимо е да има нещо, което ние не знаем ".

А Центърът за незабавна здравна помощ в Благоевград ще бъде тестван за това дали чиновници на филиала в Гоце Делчев са останали без спомагателни хонорари от 1000 лева за работата си на първа линия. Шофьори на коли за спешна помощ и една от медицинските сестри от Спешна помощ в Гоце Делчев тази заран стачкуваха дружно със свои сътрудници.

По думите им казусът идвал от комисия в Благоевград, която преценя дали незабавните екипи са имали контакт със инфектирани с ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР