Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди, с които

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди, с които
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Адекватни ли са заповедите на Ананиев

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде четири заповеди, с които се вкарва съответни противоепидемични ограничения за интервала от от 14 май до 14 юни по отношение на обявената  изключителна епидемиологична конюнктура.
Те провокираха много съществени рецензии в обществените мрежи. Достойни за нашата графа политически зоопарк.
Запознайте с най-интересните от тях:
Цветеслава Гълъбова (психиатър)
Заповед 264/14.05.2020 на Ананиев- наложителна изолираност и хоспитализация.
Психично болните се лекуват срещу волята им /принудително/ по Закона за здравето, само че това става единствено и само със правосъдно определение, производството е двуинстанционно и публичната заплаха се преценя от СЪДА, а не от доктори, служители на реда или тъй наречените С тази идиотска заповед се вкарва хаосът като норма и всеки може да реши всичко. А това безумие - болните над 60-годишна възраст, без значение от тежестта на болестта, да се лекуват в болница, ще съсипе здравната ни система. Авторите имат ли концепция какъв брой могат да са тези хора и къде тъкмо ще ги настанят. Просто нямам думи. Вече съм сигурна, че калинките са хищни инсекти.
Лазар Радков
Вчера министър Ананиев сподели, че децата в детските градини схващат от дума и ще съблюдават обществената отдалеченост едно от друго.
Сега, вие може да кажете, че в най-хубавия случай министърът е виждал деца най-много на картинка.
Но аз ще ви кажа, че разбирам гледната му точка и ненапълно е прав.
Държал съм деца за ръка, държал съм и министри за ръка и с ръка на сърце мога да ви кажа, че децата схващат много повече от дума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР