Министърът на здравеопазването Адам Войтех съобщи днес на брифинг в

...
Министърът на здравеопазването Адам Войтех съобщи днес на брифинг в
Коментари Харесай

Чешкият здравен министър подаде оставка

Министърът на опазването на здравето Адам Войтех заяви през днешния ден на брифинг в Прага, че напуща поста. Той сподели, че е връчил молбата си за оставка на премиера Андрей Бабиш.

Войтех увери, че е полагал оптимални усилия в своята работа, и изрази упования приемникът му да се оправи по-добре с влошаващата се епидемиологична конюнктура в Чехия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

През изтеклото денонощие чешките медици записаха 985 нови случая на Covid-19 - за пръв път от седмица под хиляда инфектирани за 24 часа. Експерти обаче изясняват внезапния спад с по-малкия брой проби, които се вършат през почивните дни.

От 1 септември инфекцията се популяризира с ускорено движение. Най-тежка е обстановката в столицата Прага. В момента в Чехия има общо 23 032 пациенти с новия ковид - рекорден брой от началото на пандемията.

До момента в страната, която е с население 10,7 милиона души, са открити общо 49 290 случая на заразяване с Covid-19, умрелите са 503, оздравелите - 24 775. Направени са 1 187 797 теста за ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР