Министърът на вътрешните работи е пратил 6 страници, а ДАНС

...
Министърът на вътрешните работи е пратил 6 страници, а ДАНС
Коментари Харесай

Прокуратурата: МВР и ДАНС дали общо 14 страници срещу 588 на Кирил Петков

Министърът на вътрешните работи е пратил 6 страници, а ДАНС - 8 стр. вследствие на изискани данни от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Това идва на фона на предоставените от министър-председателя Кирил Петков " медийни изявления в общ размер от 588 страници, свързани с 19 лица ".

Това регистрира през днешния ден Върховна касационна прокуратура във връзка - какво е свършила по подадените от Петков имена на 19 души.

Както е известно, министър-председателят и шефката на кабинета му Лена Бориславова получиха призовки да дават сведения в прокуратурата, откакто се срещнаха с основния прокурор Гешев и му обявиха, че не се работи по основни лица, забъркани в корупция и други закононарушения.

Последва това, че прокуратурата разпита... Гешев и привика двамата " сигналоподатели ".

После от държавото обвиняване желаеха Министерство на вътрешните работи, ДАНС и така нататък да кажат како са създали по листата, донесен от Петков.

И по тази причина през днешния ден от ВКП разясняват какав " размер от информация " е постъпил, и то единствено от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и КПКОНПИ (за техния размер данни няма рецензия, б.р.).

" Въпреки инструкции период от наблюдаващите прокурори за даване на информацията до 17.02.2022 година, такава към момента не е постъпила от ГДБОП-МВР и Централно ръководство на Национална агенция за приходите. В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните дейности и изпращане неотложно във ВКП на изисканата информация. "

Има и " изненада ":

" След разбор на постъпилите досега материали се открива, че във връзка с част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация. Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на Министерство на вътрешните работи сочи, че същите не са подхванали нужните по закон дейности по откриване на вероятно осъществени закононарушения от лицата, посочени от господин Кирил Петков ", заключават от ВКП.

Ето и истинското известие:

Информация за осъществявана от ВКП инспекция по възложен от министър-председателя Кирил Петков лист с имена на 19 лица

Във връзка с осъществявана по реда на член 145 от Закон за съдебната власт инспекция по отношение на предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни изявления в общ размер от 588 страници, свързани с 19 лица, на 10.02.2022 година Върховната касационна прокуратура (ВКП) изиска от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, цялостна информация за лицата, както и дали и какви дейности са подхванали по отношение на същите според законовите им пълномощия.

Към момента във ВКП е постъпил следния размер от информация, както следва: от министъра на вътрешните работи – 6 стр. (шест страници), от Държавна организация „ Национална сигурност “ – 8 стр. (осем страници), както и от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество.

Въпреки инструкции период от наблюдаващите прокурори за даване на информацията до 17.02.2022 година, такава към момента не е постъпила от ГДБОП-МВР и Централно ръководство на Национална агенция за приходите. В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните дейности и изпращане неотложно във ВКП на изисканата информация. Институциите са предизвестени за отговорността им по член 405, ал.1 от Закон за съдебната власт при несъблюдение на предписание на прокурор, обещано по съответния ред.

След разбор на постъпилите досега материали се открива, че във връзка с част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация. Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на Министерство на вътрешните работи сочи, че същите не са подхванали нужните по закон дейности по откриване на вероятно осъществени закононарушения от лицата, посочени от господин Кирил Петков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР