Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна с генералния

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна с генералния
Коментари Харесай

Генчовска: Младежите са основни бенефициенти от регионалното сътрудничество

Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна с генералния секретар на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ) Роберто Антонионе по отношение на Българското председателство на организацията през 2022 година По време на срещата бяха разисквани целите на Председателството, които обгръщат области като „ Възстановяване от пандемията”, „ Засилена свързаност”, „ Младеж” и „ Местно измерение”, както и дейностите за тяхното осъществяване.

Министър Генчовска и генералният секретар Антонионе се сплотиха към концепцията акцентът в дейностите на Председателството да бъде насочен към младежите. В този подтекст министър Генчовска означи, че точно младежите са съществени бенефициенти от районното съдействие и от тях зависи бъдещето на нашите общества.

По-късно генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе взе присъединяване и в координационна среща на представителите на ведомствата, виновни за осъществяването на целите на Председателството. Тя беше ръководена от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова. Участниците установяваха, че подготовката на Председателството върви по график и набелязаха ограничения за повишение на неговата видимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР