Министърът на външните работи Теодора Генчовска посети Клиниката по онкология

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска посети Клиниката по онкология
Коментари Харесай

Външната министърка връчи дарение на болница в Северна Македония

Министърът на външните работи Теодора Генчовска посети Клиниката по онкология към Общата болница в гр. Неготино, Република Северна Македония. В подтекста на 4 февруари – Световния ден за битка с рака, Генчовска подари мобилен мамограф за потребностите на опазването на здравето в страната, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Дарението е по план „ Укрепване на потенциала на мамографския скрининг”. Основната му цел е понижаване на смъртността от рак на гърдата на дамите в Северна Македония посредством повишение на % на ранно откритите случаи. Средствата за закупуване на мамографа в подобен размер на 272 670 лв. (около 139 000 евро) са отпуснати от държавното управление на България по оперативна стратегия за развиване.

На връчването на дарението участваха посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов, ръководителят на ПГ на „ Има подобен народ” Тошко Йорданов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, шефът на Държавния културен институт Снежана Йовева – Димитрова, генералният консул на България в Битоля Димитър Иванов и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР