Министърът на външните работи на Япония Йошимаса Хаяши каза днес,

...
Министърът на външните работи на Япония Йошимаса Хаяши каза днес,
Коментари Харесай

Японският външен министър Йошимаса Хаяши ще участва в срещата на Г-20

Министърът на външните работи на Япония Йошимаса Хаяши сподели през днешния ден, че ще пътува до индонезийския остров Бали, с цел да се срещне тази седмица с сътрудниците си на страните от Г-20, заяви организация Киодо.

Хаяши съобщи на конференция, че ще изясни японската политика по въпроса за питателните и енергийните доставки на фона на продължаващата война в Украйна.

Чрез съдействие с други страни ще се опитаме да се оправим " по подобаващ метод " с проблеми, свързани с Русия, сподели японският външен министър. Той означи, че е " невероятно да се поддържат същите връзки с Русия “ както преди.

Това ще е първата среща на министрите на външните работи от Г-20 за Хаяши, който зае поста през ноември. Очаква се във форума в четвъртък и петък да взе участие и съветският външен министър Сергей Лавров, отбелязва Киодо.

На срещата на министрите на финансите и шефовете на централните банки от Г-20, извършена във Вашингтон през април, делегациите на Съединени американски щати, Канада и европейските страни от групата напуснаха залата, когато съветските представители започнаха да приказват. Японският финансов министър Шуничи Судзуки и шефът на Банк ъв Джапан Харухико Курода обаче не се включиха в протеста, напомня Киодо.

Миналата седмица водачите на страните от Г-7, които са част и от Г-20, се споразумяха да поддържат и засилят икономическите наказания против Русия и потвърдиха поддръжката си за Украйна.

Някои членове на групата на 20-те най-големи стопански системи като Китай и Индия обаче не се причислиха към глобите, наложени на Русия от западните страни отпред със Съединени американски щати.

Очаква се външните министри от Г-20 да обсъдят покачващата се инфлация, както и дефицита на сила и храна. Те също по този начин ще приготвят идната през ноември също на остров Бали среща на върха на групата, на която индонезийският президент Джоко Видодо предложения сътрудниците си от Русия и Украйна, Владимир Путин и Володимир Зеленски.

Освен страните от Г-7 - Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединените щати плюс Европейския съюз - Г-20 включва още Аржентина, Австралия, Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея и Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР