Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън предположи, че

...
Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън предположи, че
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Първият дипломат на Великобритания посочи ролята на Путин в отравянето на Скрипал

Министърът на външните работи на Англия Борис Джонсън допусна, че президентът Владимир Путин може персонално да е разпоредил отравянето на някогашния полковник от Главното разследващо ръководство Сергей Скрипал, оповестява Sky News. Първият посланик на Англия обаче не поддържа тезата си с никакви доказателства.

„ Спорим с Кремъл на Путин и с неговото решение – и считаме, че има висока степен на възможност това е негово решение – разпоредил е да се употребява нервно-паралитичен сътрудник по улиците на Англия, по улиците на Европа, за първи път от края на Втората международна война”, съобщи Джонсън. „ Затова имаме различия с Русия”, сподели още той.

Лондон нееднократно е заявявал, че Русия може да има пръст в отравянето на Скрипал. Москва на собствен ред отхвърля обвиняванията.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл е сюрпризиран от държанието на Англия във връзка с Русия. По думите му, до момента Москва не се е сблъсквала с „ такова държание на държавно равнище, когато по адрес на дадена страна се повдигат доста съществени обвинявания, с формулировката „ по всяка вероятност”, „ най-вероятно” и т.н”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР