Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба приключи посещението

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба приключи посещението
Коментари Харесай

Украйна и Индия укрепиха отношенията си

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба завърши визитата си в Ню Делхи след диалози за усилване на търговията и войната с Русия, обичаен съдружник на Индия, съобщи Агенция Франс Прес.


Индия заобикаля да осъди категорично Русия за нахлуването ѝ в Украйна, даже когато се стреми към по-силни връзки в региона на сигурността със Съединените щати.

Но индийският външен министър С. Джайшанкар съобщи в обществените медии, че диалозите с украинския му сътрудник Дмитрий Кулеба са " удостоверили уговорката ни да укрепим цялостните връзки с Киев ".

" Нашата непосредствена цел е да върнем търговията на предходните равнища ", добави той.

Кулеба съобщи, че на срещата си с Джайшанкар " се е договорил да възстановим равнището на съдействие сред нашите страни, което съществуваше преди пълномащабната война, стартирана от Русия, както и да набележим нови обещаващи планове, които да изведат връзките ни на последващо равнище ".

Ню Делхи и Москва имат връзки от времето на Студената война и Русия остава най-големият снабдител на оръжие за най-многолюдната страна в света.

Този месец министър-председателят Нарендра Моди поздрави президента Владимир Путин за преизбирането му и съобщи, че чака с неспокойствие да развие техните " специфични " връзки.

Правителството на Моди е подложено на рецензии за закупуването на стотици милиони барели съветски недопечен нефт след нашествието в Украйна, с което е подсилило военния боеприпас на Москва.

След нахлуването на Русия Кулеба съобщи, че във всеки барел съветски недопечен нефт, доставен в Индия, има " огромна порция украинска кръв ".

Оттогава насам министърът резервира по-примирителен звук, като на скоро сподели пред телевизионния канал NDTV, че в случай че заплащанията за петрола се правят в индийски рупии, това няма да помогне за финансирането на съветската " военна машина ".

Украйна е изправена пред възходящ напън на фронтовата линия, където през последните месеци загуби позиции от Москва.

Киев се стреми да организира среща на върха на международните водачи тази година, с цел да получи поддръжка за мирния си проект, който приканва за евакуиране на съветските войски от територията му. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР