Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович обвини косовските

...
Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович обвини косовските
Коментари Харесай

Сърбия обвини Косово в „зловреден национализъм“

Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович упрекна косовските управляващи, че демонстрират " злотворен шовинизъм " към сърбите в Косово и че тяхната цел е да прогонят сърбите от Косово, заяви белградската организация Бета.

По време на разглеждането на шестмесечния отчет на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за работата на задачата ЮНМИК в Косово Селакович съобщи на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че национализмът на управляващите в Прищина се демонстрира посредством игнориране на политическите представители на сърбите в институциите и приемането на решения без тяхното присъединяване. Политически стимулирани следствия и правосъдни процеси основават атмосфера на цялостна неустановеност за прогонване на сърбите от Косово, сподели Селакович.

Той уточни, че обстановката в Косово е надалеч от естествена и постоянна, а жителите от сръбска народност са разтревожени и посрещат със боязън всеки ден, защото не са сигурни дали техните съществени човешки права няма да бъдат нарушени.

Министърът на външните работи на Косово Доника Гервала съобщи на същото съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Сърбия и Русия съставляват най-голяма опасност за мира в района, заяви Танюг.

Европа, която съществуваше преди съветското навлизане в Украйна, към този момент не съществува. Унищожавайки следвоенния ред, Русия заплашва и Обединените народи. Ние сме част от Запада, до момента в който Сърбия остава съветски спътник, сподели Гервала, отбелязвайки, че това е основната причина заради която районът продължава да бъде неустойчив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР