Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров ще

...
Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров ще
Коментари Харесай

Лавров и Чавушоглу ще обсъдят важни теми в Анкара

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров ще организира диалози с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу на среща в Анкара, предава ТАСС. Очаква се двамата дипломати да обсъдят вероятностите за експорт на зърно от пристанищата на Украйна, проектите на Анкара за осъществяване на военна интервенция в Северна Сирия и двустранното съдействие.

Лавров дойде в Анкара във вторник. Специалният представител на съветския президент за Близкия изток и Африка, заместник-министърът на външните работи Михаил Богданов съобщи по-рано пред ТАСС, че в делегацията на Лавров за визитата му в Турция ще бъдат включени и представители на Министерството на защитата на Руската федерация.

Според отчети на съветското външно министерство Лавров и Чавушоглу ще обсъдят настоящото положение на украинската рецесия, както и вероятностите за обновяване на договарянията сред Москва и Киев.

От ведомството също по този начин означават, че ръководителите на дипломатическите ведомства имат намерение да прегледат обстановката в Задкавказието, Близкия изток и Северна Африка, Централна Азия, както и в Черноморския район.

Освен това се възнамерява да се обсъдят вероятностите за търговско-икономическо съдействие в подтекста на западните наказания против Русия.

След Анкара Лавров ще пътува за Ереван, където ще организира диалози с арменския си сътрудник Арарат Мирзоян и ще взе участие в Съвета на външните министри на Организацията на Договора за групова сигурност. В тази връзка се чака Лавров да разиска с Чавушоглу идното посещаване в Армения и вероятностите за възстановяване на връзките сред Анкара и Ереван.

Източник: ТАСС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР