Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи пристига

...
Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи пристига
Коментари Харесай

Македонският външен министър пристига на двудневно посещение у нас

Министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи идва през днешния ден на двудневно работно посещаване в София.

По време на престоя си тук ще има среща с българския външен министър Николай Милков, с премиера Гълъб Донев, както и с водачите на главните парламентарно показани партии.

Предвидена е среща с ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, с Кирил Петков от „ Продължаваме промяната ”, с Мустафа Карадайъ – водач на Движение за права и свободи, с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с Христо Иванов от Демократична България и с водача на „ Български напредък ” Стефан Янев ”, прецизираха от пресслужбата на македонското външно министерство.

По време на диалозите се чака да бъдат разисквани настоящи въпроси на двустранните връзки сред София и Скопие, осъществяването на поетите задължения, залегнали в Протокола и в Договора за другарство, геополитическите провокации, съдействието в НАТ, както и опциите за задълбочаване на икономическия разговор сред двете страни.

Николай Милков и Буяр Османи ще вземат участие в проведена от Центъра за проучване на демокрацията кръгла маса на тематика „ Насърчаване на градивните благоприятни условия в България и в Северна Македония ”.

България е хазаин на среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), на която Северна Македония ще бъде показана от Буяр Османи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР