Министърът на външните работи на Нидерландия Вопке Хоекстра заяви, че

...
Министърът на външните работи на Нидерландия Вопке Хоекстра заяви, че
Коментари Харесай

Нидерландия обяви готовност да приеме трибунал за Украйна

Министърът на външните работи на Нидерландия Вопке Хоекстра съобщи, че страната му е подготвена да бъде хазаин на специфичен арбитражен съд за Украйна, оповестява телевизия NOS .

По думите на Хоекстра, в случай че има потребност от провеждането на сходен арбитражен съд, то подобен може да бъде основан в Хага. Медията обаче отбелязва, че има правна празнина в организацията на процеса. Според ръководителя на нидерландското външно министерство " би трябвало да бъдат прегледани всички разновидности, водещи до правосъдно гонене за закононарушения “. Той означи, че за основаването на трибунала е нужна интернационална политическа и финансова поддръжка.

В същото време NOS обръща внимание на обстоятелството, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации няма да утвърди проектите на трибунала във връзка с Москва, защото Русия, като непрекъснат член, може да наложи несъгласие.

По-рано ръководителят на чешкото външно министерство предложи основаването на специфичен арбитражен съд за закононарушенията в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР