Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок признава трудностите

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок признава трудностите
Коментари Харесай

Германия призна, че има проблеми с доставката на танкове

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок признава компликациите с доставката на танкове за Украйна, за която Федерална Република Германия по-рано се контракти с Полша. Думите на Бербок идват на фона на обвиняванията от полска страна. Полският заместник-министър на външните работи Шимон Шинковски вел Сенк в изявление за списание Spiegel сподели, че обещанията на Германия по отношение на кръговата замяна на танкове „ се оказаха лъжлива маневра “.

„ Ако този път не е верният, тогава би трябвало да разгледаме по какъв начин можем интензивно да допринесем в противоположен случай “, сподели Бербок в изявление за таблоида Bild. Според нея, доставките на танкове " явно не действат по проект ". Коментирайки думите на полската страна, Бербок означи, че „ в такава обстановка никой няма да измами своите европейски съседи “. Според нея, в началото е било ясно, че танковете не могат да се сменят " с едно тракване на пръста ".

Кръговият продан на танкове планува Полша да трансферира на Украйна танкове руско произвеждане, които са по-познати на украинската войска, а в подмяна да получи западно оръжие. Това не е първият път, когато Полша подлага на критика Германия за хипотетично неспазени обещания за доставка на танкове: по-рано полският президент Анджей Дуда направи сходно изказване на форума в Давос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР