Министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка
Коментари Харесай

Лалета в цветовете на флага ни в София напролет

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия у нас Беа загар Тъшър засадиха 5 от над 3000 лалета „ Сердика ” в градинката против Софийския университет, съобщи БГНЕС.

" Този подарък е един от най-ценните, които сме получавали. Първо, тъй като това е особено селектиран вид, в цветовете на българския байрак и второ, тъй като носи особено име ", сподели министър Захариева и добави, че ние сме подарили на холандското държавно управление 110 рози " Дамасцена ". Тя честити и патронния празник на университета. 

От своя страна, кметът Фандъкова благодари на посланика на Холандия и съобщи, че двете страни имат близки връзки. " Първият ни подарък с лалета беше по време на европредседателството ни, когато Холандия ни подари лалетата зад НДК и ние направихме логото на председателството ", съобщи тя. Кметът акцентира, че в последните години градът се е трансформирал в пъстър и зелен.

" Вече са засадени есенните луковици, които през пролетта ще украсят града ни. Над 600 000 луковици са засадени, като над 300 000 са лалетата. София се трансформира в град на лалетата. По улиците и градините в града има повече лалета в сравнение с в Амстердам ", разяснява още Фандъкова.

Тя разгласи още, че над 3000 луковици на лалета са подарили на учебните заведения и детските градини в границите на самодейността " Моето зелено учебно заведение ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР