Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че се налага през

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че се налага през
Коментари Харесай

Приоритет за Ангелкова е организираният туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че се постанова през 2020 година да се усили в допълнение потока на проведения туризъм. За да бъде поощрен секторът обаче, би трябвало да се задейства механизъм за стимулиране. Финансовият запас за тази цел ще е в границите на 15 млн. лв..

"Механизмът ще бъде ориентиран точно към проведения туризъм през реклама на структуроопределящите за страната ни пазари. Водещият аршин за поддръжката ще е повишен брой туристи към България, настанени в местата за настаняване, които работят през Единната система за туристическа информация. Отделно се планува рекламна акция по всички целеви туристически пазари ", разгласи Ангелкова.

Днес Ангелкова организира работна среща с управлението и членове на Националния ръб по туризъм. Обсъдена беше обстановката в бранша след банкрута на най-стария международен туроператор „ Томас Кук “ и поуките от нея. Изразена бе подготвеност потенциалът на туристи от банкрутиралия туроператор да бъде стихотворец от международни туроператори.

На оферти от сектора за облекчение на визовия режим министър Ангелкова заяви, че продължава усилената работа с Министерството на външните работи за въвеждане на многогодишни туристически визи и за издаване на електронни визи. Очаква се в съглашението за партньорство в новия програмен интервал да се плануват спомагателни тласъци от Европейски Съюз за развиване на туризма и културата, стана ясно на срещата.

От организацията, която сплотява крупните вложители в бранша, показаха убеждението си, че е нужен постоянен запас за разпространение на България като туристическа дестинация, изключително в обстановката на яростна конкуренция за туристи и при интернационалните рецесии. В умозаключение на срещата бе изразена подготвеност за общи начинания и съдействие сред Министерството на туризма и Националния ръб по туризъм в напъните им за поддръжка на бранша и за превръщането на страната в конкурентна целогодишна дестинация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР