Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Хуайонг Ге, председател

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Хуайонг Ге, председател
Коментари Харесай

Ангелкова: Китай е с огромен потенциал, важно е да насърчим пътуванията от там

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с Хуайонг Ге, ръководител на борда на Юнион Пей Интернешънъл (UnionPay International). Те организираха работна среща в границите на 19-ата Глобална среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), която се организира в Севиля, Испания. Това оповестиха от Министерството на туризма.

Пазар Китай е измежду 50-е водещи дестинации за входящ туризъм в България, той е с голям капацитет и за нас е значимо да насърчим пътуванията от тази страна, разяснява министър Ангелкова. Тя уточни, че интензивно се създават разнообразни начинания, които да подкрепят развиването на двустранните туристически визити. В момента се работи по основаването на така наречен Общ Балкански туристически маршрут, който се осъществя взаимно от 11 страни в района и е предопределен точно за далечни и перспективни пазари.

През предходната година китайските туристи у нас са повече от 27 хиляди и означават растеж от 3,7 на 100 по отношение на година по - рано. В първите два месеца на 2019 година визитите от Китай нарастват с 12,4% в съпоставяне със същите месеци на миналата година.

Министърът добави още, че първият за Китай български туристически информативен център бе открит в мегаполиса Шанхай през септември 2017 година Тя напомни, че при започване на годината беше подписано съглашение с един от водещите туроператори в Китай - „ Хай Сиис Интернешънъл ”. Документът е основа за развиване на публично-частно партньорство за отваряне на български туристически осведомителни центрове в Китай.

Имаме и доста ползотворно партньорство с китайския град Сиан, разяснява министър Ангелкова.

Фокус в работата ни през тази година е насърчаването на вложенията в региона на туризма, осведоми министърът. Именно това ще е и акцент на интернационален конгрес, който ще се организира в края на май в България, сподели българският министър и предложения господин Хуайонг Ге за присъединяване в събитието. Двамата разискаха също опциите за сключване на съглашение за партньорство в бранша, което да подкрепи двустранните туристически пътувания.

България предлага доста положителни условия за вложения, акцентира господин Хуайонг Ге. Той добави още, че страната става все по-популярна и разпознаваема в Китай.

UnionPay International е дъщерно сдружение на China UnionPay. В партньорство с повече от 2000 институции по целия свят. UnionPay International дава опция за приемане на карти в 174 страни и райони с издаване в 52 страни и райони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР