Министърът на туризма Христо Проданов зарадва хотелиерите. Държава обмисля помощ

...
Министърът на туризма Христо Проданов зарадва хотелиерите. Държава обмисля помощ
Коментари Харесай

Радост за хотелиерите. Ето как ще им помогнат

Министърът на туризма Христо Проданов зарадва хотелиерите. Държава обмисля помощ за тези от тях, които одобряват бежанци.

Трябва да сме спестовни, тъй като с изключение на украинците, които бягат от войната, имаме и много българи, които едвам свързват двата края, уточни министърът на туризма    Коментираме помощ за хотелиери в размер към 40 лв. за настанен емигрант. В момента преглеждаме опциите на страната и бюджета, с какви средства почти разполагаме, сподели пред публицисти в Бургас министър Проданов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проданов е в морския град за среща с туристическия отрасъл от района. Министърът уточни, че сумата е ориентировъчна.

" Трябва да сме икономични и в огромна степен спестовни, тъй като, както украинците, които сега бягат от войната, имаме и доста български жители, които колкото да свързват двата края. Ние мислим за всички и ще вземем някакво заслужено решение ", съобщи министърът.

" Мисля, че от понеделник ще имаме цялостна опция да стартираме да координираме процеса ", съобщи Проданов.

Украинските жители, които считат да работят у нас, да получават работна виза по облекчени процедури се разисква от страната ни, сподели министърът. По думите му това се разисква освен у нас, само че и на европейско равнище. Проданов заяви, че на всички украински жители, които желаят да работят в съответната стопанска система, ще им бъдат издавани работни визи по омекотен метод.

" На този декор чакам сезонът да е извънредно слаб. Съгласете се, че не може в зона, в която в морето има военни кораби, ние да се усещаме умерено и някой да избира България за своята отмора. Надявам се това безумство час по-скоро да свърши, нещата да се успокоят и да имаме един добър сезон. Тъкмо излязохме от коронавирус рецесията, която от две години ни беше обсебила. Дай боже да нямаме повече такива съществени талази. Ако се успокои обстановката в Украйна, съм оптимист, че сезонът ще бъде относително добър ", добави министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР