Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и
Коментари Харесай

България подписа меморандум за по-евтин роуминг и със Сърбия

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и сръбският му сътрудник Расим Ляич подписаха Меморандум за понижаване на интернационалните цени за роуминг сред двете страни.

Документът бе парафиран в наличието на българският министър председател Бойко Борисов, президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателя на Румъния Михай Тудосе, в границите на провелия се през днешния ден в Белград Съвет за съдействие на високо ниво сред четирите страни.

Споразумението планува страните да предизвикват мобилните оператори да се договарят между тях, тъй че роуминг услугите да поевтинеят. От това ще се възползват близо 14 милиона жители на двете страни.

Сърбия е втората страна от Западните Балкани, с която се подписва подобен меморандум. Това е следващата крачка към осъществяването на един от главните цели, за които страната ни ще работи в границите на председателството на Съвета на Европейския съюз – информационна съгласуваност сред Западните Балкани и страните членки.

Цените за услуги в роуминг сред България и Сърбия варират от 2,99 лева до 6,99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР