Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че експортният

...
Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че експортният
Коментари Харесай

САЩ: Санкциите срещу Русия са безсрочни

Министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо сподели, че експортният надзор, натрапен на Русия от Съединени американски щати и техните съдружници в отговор на нашествието на Владимир Путин в Украйна, " няма период на годност ".

Това заяви тя в коментар пред CNN.

Тя добави, че администрацията на Байдън е подготвена да се придържа към ограниченията, предопределени да навредят стопански на Русия „ доколкото е належащо “.

Коментарът на министъра са в допълнение доказателство, че администрацията се готви за евентуално нескончаем спор в Европа, който към този момент раздруса финансовите пазари и по оценка на Белия дом ще ударят портфейлите на американските консуматори.

„ Положението ще бъде комплицирано и това евентуално ще е задълго “, предвижда развиването на рецесията Раймондо.

Тя също по този начин предизвести, че всяка страна, която не съблюдава рестриктивните мерки на Съединени американски щати за експорт за Русия, ще заплати висока цена, в това число Китай. Тя съобщи, че нейната администрация е подготвена даже да отреже Китай от американския или европейския хардуер и програмен продукт, нужни за производството на полупроводници.

„ Ще съдим всяка компания, където и да е, в Китай или където и да е другаде, която нарушава разпоредбите “, сподели тя. „ Така че чакаме Китай да не нарушава разпоредбите и в случай че го създадат, ще има последици.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР