Министърът на спорта Красен Кралев коментира процесите в Левски. Той

...
Министърът на спорта Красен Кралев коментира процесите в Левски. Той
Коментари Харесай

Красен Кралев: Човекът, който публично се ангажира с финансирането на Левски, няма да подведе феновете

Министърът на спорта Красен Кралев разяснява процесите в Левски. Той изрази мнение, че " сините " ще подобрят финансовото си състояние.

Кралев приказва и за въвеждането на ВАР в България, както и построяването на нов народен стадион.

" Много постоянно подлагах на критика съдиите, тъй като допускаха фрапиращи неточности, което бе малко повече от естественото. Виждаме, че от ден на ден и футболните ръководители, и футболната общност е на мнение, че системата ВАР би трябвало да бъде въведена. Това ще стане до две години. Не единствено, че такива ще са условията, само че считам, че по този начин ще бъде понижен натиска против съдиите. Когато всичко се вижда на екрана, не мисля, че някой ще си разреши неверни отсъждания.

Ако хората виждат умишлени неточности, няма да идват на стадионите. Няма да водят децата си. Няма да ги карат да играят футбол. Никой няма да желае детето му да играе в поръчково състезание. Винаги има напън, само че постоянно би трябвало да стоят мъжки и отговорно.

Първенството се организира по сполучлива формула. Интригата е до последните кръгове. Очаквам в този момент да има повече аудитория.

Процесът за нов народен стадион е по-сложен. В момента приготвяме България за възможна взаимна кандидатура със Сърбия, Румъния и Гърция за огромен конгрес. Първо би трябвало да си свършим работата, да обиколим градовете, където могат да се построят игрища. Стадион " Васил Левски " ще бъде реконструиран и наведен във тип, в който да е допустим за ФИФА и УЕФА. Нов Национален стадион в София ще има. Имах среща с госпожа Фандъкова и основния проектант на София и коментирахме тематиката. Предната седмица бях в Пловдив и се срещнах с кмета и техния проектант. Ще отида до Бургас и Варна. Има време, ще излезем със мнение. На 24 и 25 този месец имаме среща с президентите и спортните министри на останалите страни. Тези срещи ще са регулярни - на всеки два месеца.

Очаква Левски, който е един от най-обичаните български тимове, да е финансово постоянен и да продължи да употребява своята задача в обществото. Да основава футболисти и да възпитава обич към спорта. Левски и ЦСКА са институции, които имат въздействие върху хората. Винаги би трябвало да сме загрижени какво се случва с тях и да желаем да бъдат финансово постоянни. Пожелавам им да преодолеят тези финансови проблеми, които имат. Доколкото познавам, индивидът, който се е заел обществено с финансирането на Левски (б.а. Васил Божков), мисля, че няма да подведе хората, които му гласоподават доверие, както и почитателите.

Всеки има право на мнение, само че целият свят върви към възстановяване. Признава се, че ВАР понижава съдийските неточности, дава правдивост на терена. Това е и ролята на реферите. Защо да не въведем технология, която може да им помогне. Това ще стане наложително условие. Това е неизбежно. Въпросът е дали системата да бъде закупена или да бъде взета чартърен. Има доста разновидности. Държавата ще се опита да помогне. Важното е да се вземе решение. Това е в полза на всички ", съобщи Кралев. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР