Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Караджов светкавичнo: ПП жалки сте! Опитвате се да прехвърлите проблема от болната глава на здравата

Министърът на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов дава ексклузивен брифинг. Причина за светкавичната реакция е обвиняването, отправено през днешния ден от депутата Настимир Ананиев и зам. министъра на финансите Андрей Цеков.

По мотив абсурда с неизплатените пари за публични поръчки на пътищарите хората на Кирил Петков обявиха, че управлението на АПИ носи директна отговорност за това. И че то се назначава от министъра на районното развиване, който следва да потърси политическата и професионална отговорност.

„Очевидно сме в предизборна акция, щом Политическа партия се упражняват по тематика пътища. Пресконференцията, която чухме тази заран, не е нищо повече от един презрян опит нa Kupил Пeтков и хората му да трансферират казуса от болната глава на здравата“, разгласи Караджов.

„Не АПИ анулира публичните поръчки за поддръжка на пътища. Те бяха анулирани вследствие на обжалване на самата документална процедура“, сподели още той.

По думите му обжалването е заради прекомерно рестриктивни условия, които са напълно в интерес на страната. „Хем прислугвам мафията, хем слагам рестриктивни условия. Виновен за тези условия е Кирил Петков. Точно в неговия кабинет, бяхме в неговия кабинет, когато те упорстваха да има оптимални рестрикции. Спомняте си по какъв начин сме се разправяли за 60/40, 80/20 и другите условия за поръчките. Ето го резултата от намесата на министър-председателя в поръчките на АПИ“, разкри Караджов.

„Кой е кръгът към Петков, който има интерес от контрола върху заплащанията на АПИ, тъй като и до ден сегашен министър председателят управлява тези плащания“, попита районният министър в оставка.

По думите му Кирил Петков и Политическа партия не за първи път газят законите и Конституцията на България.

„Кирил Петков въобще не си спомня обстоятелствата. Няма значение какви смехотворни статуси си написа във Facebook. Той е отговорен за датата 30 септември, когато завършват договорите. Мога единствено да предлога на депутатите да трансформират точката в Закон за обществените поръчки и от 30 септември, срокът да бъде до избор на нова фирма“, посочи Караджов.

Той скочи на премиера и за спряното строителство на автомагистралите. Според него повода е само нa KupИЛ ПeTKов.

„Да бягаш от отговорност и да опитваш да прехвърлиш личните си неточности към някой различен, това е неприлично. Ако не можеш да поемеш обикновена отговорност за личните си дейности, каква отговорност въобще можеш да поемаш, камо ли за ръководството на държавата“, обърна се районният министър в оставка към министър-председателя.

„“В началото, когато започнахме, кирил Петков разпроеди всички заплащания на АПИ над 900 000 лв. да минават през неговия заместник-министър тук, като политкомисар, преди да влязат в Министерски съвет. И до ден сегашен съблюдавам тази заповед, макар че тя е незаконна“, отсече Гроздан Караджов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР