Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков направи

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков направи
Коментари Харесай

Шишков инспектира строителството на пътя Ботевград-Видин

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков направи работно посещаване в Северозападна България през днешния ден и ревизира напредъка по създаване на интернационалния път Ботевград-Видин. 

Шишков съобщи, че през 2020 година, когато е одобряван проектът за пътя, са планувани няколко кръгови кръстовища, които са неприемливи, против тях е имало митинги на хората и в този момент се е наложило промяна на проекта и анулация на тези кръстовища. Това ще докара до известно закъснение на строителството в някои сектори, разяснява министърът.

Той сподели още, че в другите сектори строителството върви и е удовлетворен от темповете. Очаква се в средата на идната година да бъде пуснат секторът от Ботевград, където пътят заобикаля село Скравена, защото там няма кръгови кръстовища и няма закъснение, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министър Шишков съобщи, че не е удовлетворен от положението на пътя Враца-Монтана и от обхода на Враца. Той разяснява, че във времето този сектор е бил пропуснат, само че в този момент към този момент няма да е по този начин и по най-бързия метод ще се разпореждат процедури за Оценка на въздействието върху околната среда и следващ ремонт на трасето. За сектора Монтана-Ружинци има разпореждане на Министерския съвет, с което е утвърдено отчуждаване на парцели по трасето с дължина 41 километра. Надявам се след Великден това да завърши и да стартира строителството на пътя, съобщи министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР