Министърът на правосъдието Надежда Йорданова е внесла в Министерския съвет

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова е внесла в Министерския съвет
Коментари Харесай

Йорданова внесе в МС законовите промени за спецправосъдието

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова е внесла в Министерския съвет предложение за промени в Закона за правосъдната власт, с които се закриват Специализираният углавен съд, Апелативният профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури.

Законопроектът урежда статуса на работещите в тях съдии и прокурори, както и приключването на висящите каузи при съблюдаване на правилото за непроменяемост на състава. Това излиза наяве от обява на Йорданова във Фейсбук.

Ето я и нея:

" В качеството си на министър на правораздаването внесох в Министерския съвет предложение за промени в Закона за правосъдната власт, с които се закриват Специализираният углавен съд, Апелативният профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури. Законопроектът урежда статуса на работещите в тях съдии и прокурори, както и приключването на висящите каузи при съблюдаване на правилото за непроменяемост на състава.

Демократичната общност е във война с модела на превзетата страна. Това е борба, която поведоха жителите през 2020 година на площадите. Това е борба, която продължаваме малко по малко по пътя към връщане на чувството за правдивост в българското общество. Това е правосъдната реформа”, написа още правосъдният министър.

Въпреки че остава настрана от светлините на прожекторите, законопроектът планува още една значима смяна. Предлага се анулация на „ кариерните бонуси” за членовете на Висшия правосъден съвет, основния контрольор и инспекторите от Инспектората към Висшия правосъден съвет и административните ръководители и техните заместници. Трябва да бъде прекъснато това незаслужено предимство за кариерно израстване - кариерното израстване на магистратите следва да зависи само и единствено от работата им точно като магистрати ", прецизира Йорданова.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР