Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство

...
Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство
Коментари Харесай

Д-р Заргар получи българско гражданство пред двама министри

Министърът на правораздаването Десислава Ахладова връчи уверение за българско поданство на доктор Абдулах Заргар - иранският доктор от Исперих, чиято.

На церемонията в Министерство на правораздаването участваха и министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, по чиято самодейност бе задвижена процедурата за приемане на българско поданство на иранския доктор, както и регионалният шеф на Разград Гюнай Хюсмен.

" За мен е огромна чест и отговорност да връча удостоверението за българско поданство на господин Заргар, и то по един доста значим мотив - за заслуги към опазването на здравето на България. Нека постоянно да имате признанието на българските жители ", сподели министър Ахладова, представена от пресцентъра си. Заради пандемията на церемонията са били поканени броени медии.

" Продължавайте на помагате на българите ", пожела на доктор Заргар и здравният министър. Лекарят благодари за огромната чест и разяснява, че от тук нататък като жител на България ще се стреми да отговори на високата оценка, която е получил от обществото.

" Сега " не един път писа за лекаря, който въпреки и да е изправил болничното заведение в Исперих на крайници, няма по какъв начин да продължи да я управлява, защото като няма българско поданство. След медийния звук институциите се разбързаха и процедурата за приемане на поданство за заслуги от доктор Заргар бе инициирана от здравния министър. Тя мина рекордно бързо мина през 9-членната комисия в Министерството на правораздаването и през президентството, защото вицепрезидентът има последната дума за даването на български паспорти.

Лекарят получава поданство от втори опит. През 2015 година здравният министър е предложил доктор Заргар да получи поданство. През 2016 година обаче молбата е отхвърлена. Причината е, че лекарят е осъждан, се споделя в отговори на Министерството на правораздаването до кмета на Исперих Белгин Шукри, които доктор Заргар самичък даде на " Сега ". След като осъждането му, за което той би трябвало да е бил оправдан още по времето на първото предложение, разбуни духовете, лекарят описа историята си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР