Министърът на отбраната Тодор Тагарев очаква народните представители да подкрепят

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев очаква народните представители да подкрепят
Коментари Харесай

Какво се случва?! Тагарев заговори за въоръжаване: 198 бойни машини от САЩ, 1,376 млрд. долара

Министърът на защитата Тодор Тагарев чака народните представители да поддържат плана за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “. Това сподели министърът пред публицисти преди съвещанието на парламентарната комисия по защита, която ще прегледа предлагането и ще изслуша министърът.
Проектът планува придобиване на 198 бойни и спомагателни машини, 183 от които от семейството „ Stryker “ („ Страйкър “).
Идеята за този план е от 2012 година Предходните държавни управления са почнали да вървят по два пътя – единият е да изискат информация от фирми-производители и редом са отправили искане към Съединени американски щати. Взето е решение от моя предходник да се обърнем към така наречен писмо за искане на план на контракт към Съединени американски щати. Получихме отговор и той беше дискутиран в подробен обзор, разяснява Тагарев. Тук става въпрос и за периоди на доставка, и за цялостен пакет качества – нещо, което не бихме могли да реализираме към фирма-производител на бронетанкова техника, сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
Ще водим диалози правителство-правителство, в случай че има проблеми в осъществяването на контракта, по какъв начин могат да бъдат решени, тъй че да не загуби страната ни. Не приказваме за неустойки и финансови обезщетения, изясни Тодор Тагарев и добави, че разчита, че няма да бъде надвишена сумата 1,376 милиарда $.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР