Министърът на отбраната на Южна Корея Шин Уон-сик съобщи в

...
Министърът на отбраната на Южна Корея Шин Уон-сик съобщи в
Коментари Харесай

Тестът на хиперзвукова ракета на КНДР бил неуспешен, според Сеул

Министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик заяви в неделя, че пробата на хиперзвуковата ракета на Северна Корея, изстреляна по-рано този месец, е бил несполучлив. В същото време, той предвижда, че един ден  може да бъде сполучливо изстреляна при софтуерен прогрес, оповестява Yonhap.

Шин направи оценката по време на изявление за публичната телевизия KBS, откакто Северът съобщи, че е изстрелял сполучливо Hwasongpho-16B, нова балистична ракета със междинен обхват и хиперзвукова бойна глава.

 Северна Корея изстреля неуточнена балистична ракета
Северна Корея изстреля неуточнена балистична ракета

Това деяние следва сходно събитие отпреди към две седмици

На 3 април държавните медии на Северна Корея оповестиха, че " хиперзвуковата плъзгаща се бойна глава е достигнала първия си връх на височина от 101,1 километра и втория на 72,3 километра, до момента в който е правила полет с дължина 1000 километра, както е планувано, с цел да удари тъкмо водите в Източно море. "

Южнокорейската войска сподели, че ракетата е прелетяла към 600 километра, преди да падне в Източно море  и дефинира изказванията на Севера като пресилени. Но Пхенян наподобява е постигнал прочут софтуерен прогрес в програмата си за хиперзвукови оръжия.

Хиперзвуковата ракета нормално е сложна за прехващане със съществуващите щитове за противоракетна защита. 

Северна Корея ускори оръжейните си проби тази година, в това число изстрелванията на крилати ракети от морето и сушата и учения за стрелби, включващи свръхголеми ракетни установки.
 КНДР сполучливо тествала нова хиперзвукова ракета със междинен и огромен обхват
КНДР сполучливо тествала нова хиперзвукова ракета със междинен и огромен обхват

Според Ким, отбранителната технология на страната към този момент има " безусловно предимство "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР