Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин критикува Русия за

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин критикува Русия за
Коментари Харесай

САЩ коментира Русия относно потенциална ядрена война

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин подлага на критика Русия за нейната " рискова и безполезна " изразителност по отношение на евентуална нуклеарна война на фона на световните страхове, че възходящият интернационален напън върху съветския президент Владимир Путин да приключи кървавата си инвазия в Украйна може да ескалира фрапантно, оповестяват " Ройтерс " и U.S.News.

" Дрънкането със саби и рисковата изразителност са явно безполезни и нещо, в което ние няма да участваме ", сподели Остин пред кореспонденти в авиобаза Рамщайн, Германия, откакто бе хазаин на първата от това, което ще се трансформира в постоянна среща на съюзнически и партньорски страни, известна в този момент като Консултативна група по защитата на Украйна.

" Всеки непотребен звук по отношение на вероятната приложимост на нуклеарни оръжия е рисково и неефикасно ", сподели по-късно Остин. " Никой не желае нуклеарна война и никой няма да я завоюва. "

Остин, пенсиониран военачалник от армията с четири звезди и някогашен шеф на всички интервенции на Съединени американски щати в Близкия изток - в това число в други подкрепяни от Русия конфликтни зони, като Сирия - бе изправен пред въпроси по отношение на скорошните тревожни мнения на съветския външен министър Сергей Лавров, който загатна, че рискът от нуклеарна война се е нараснал.

" Това е нашата основна позиция, на която базираме всичко. Рисковете в този момент са обилни ", сподели близкият консултант на Путин - и неотдавнашна цел на наказания на Съединени американски щати - в телевизионно изявление, излъчено в понеделник вечерта.

" Не бих желал да покачвам тези опасности изкуствено. Много биха желали това ", сподели Лавров. " Опасността е сериозна, действителна и не би трябвало да я подценяваме ".

Администрацията на Байдън се бори след нашествието на Русия на 24 февруари да усили поддръжката си за Украйна, без да се опълчва на Путин до степен, че той ще разшири спора в други краища на Европа, против страна от НАТО - налагайки нейните протоколи за групов отговор - или с повече рискови оръжия като нуклеарния боеприпас на Кремъл.

Остин сподели по-рано, че политиката на Съединени американски щати в този момент се концентрира върху преследването на " отслабена " Русия, като във вторник сподели, че ѝ се пречи да възвърне способността да тормози европейските си съседи. Някои показаха опасения, че новият метод може да предизвика Путин по други способи.

Последните мнения на Лавров последваха новите известия от Белия дом, че ще достави още 800 милиона $ оръжия и 500 милиона $ икономическа помощ на обсаденото държавно управление на украинския президент Володимир Зеленски, с който Остин и държавният секретар Антъни Блинкън се срещнаха в Киев тази седмица.

Други страни по сходен метод усилиха поддръжката си, за някои на невиждано равнище. Канада разгласи доставката на осем бронирани транспортни средства на Украйна, Обединеното кралство даде обещание нови противовъздушни качества, а Германия - която от Втората международна война насам не се отвращаваше да наподобява да ескалира военни спорове - се отклони от общата си политика, като разгласи доставката на 50 самоходни оръдия - " Гепарди ".

Новите доставки се натрупват върху изненадващо ефикасната отбрана на украинските военни, което частично изяснява трагичните загуби на бойното поле измежду съветските войски и съоръжение. Въпреки че доста анализатори считат, че неуспехът на Москва да превземе Киев и други градски центрове в западната част на страната се основава на неуспеха на нейните лични командири и логистици да подхващат съответна атака, украинските военни към момента остават добре оборудвани и с висок морал на войските си, до момента в който силите се сблъскват с нова съветска атака на изток - район, прочут като Донбас, където 8 години се води подкрепяна от Кремъл сепаратистка война.

Допълнително затруднение към възходящата угриженост по отношение на съветската военна агресия бяха към момента необясними детонации тази седмица в Приднестровието, незачитан отделил се район в Молдова със доста население от рускоговорящи. Кремъл се употребява същата изразителност, сходна на реториката, предшестваща интервенциите в Донбас или Северна Грузия.

" Все още търсим повода за това, към момента вършим разбори там ", сподели Остин, запитан за детонациите, които заеха централно място в спонсорираните от съветската страна медии през последния ден. " Не съм напълно сигурен защо става дума, само че това е нещо, върху което ще останем фокусирани. "

" Със сигурност не желаеме да виждаме преливане и още веднъж е значимо да сме сигурни, че вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме триумфа на Украйна ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР