Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, говорейки на срещата

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, говорейки на срещата
Коментари Харесай

Лойд Остин: Путин мислеше, че международната общност ще се примири

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, говорейки на срещата на Контактната група за защитата на Украйна в Брюксел, потвърди уговорката на съдружниците от НАТО за самостоятелна и суверенна Украйна, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Преди повече от година Путин смяташе, че за броени дни неговите войски ще завладяват Киев и ще смъкват демократичното държавно управление на Украйна. Той смяташе, че интернационалната общественост просто ще се помири с това ", сподели Лойд Остин.

" Инвазията на Путин се трансформира в дълготрайно тестване за целия свят ", добави министърът на защитата.

Но приятелите на Украйна не трепнаха и вследствие на това тя " завоюва борбите за Киев, Харков и Херсон ", продължи Лойд Остин.

Заедно съдружниците от НАТО към този момент са дали 50 милиарда $ помощ на Украйна, сподели той, като акцентира, че остава още доста да се направи.

Кремъл към момента се надява, че интернационалната поддръжка за Украйна ще намалее с времето, допусна американският министър на защитата. " Но към този момент измина една година, а ние сме по-обединени от всеки път ", акцентира той.

Завършвайки речта си, Лойд Остин добави, че в тази борба с съветската автокрация НАТО би трябвало да отстоява свят, в който " разпоредбите имат значение ".

Контактната група за защитата на Украйна, известна още като формата " Рамщайн ", е интернационална коалиция, която дава военна помощ на Украйна за отбиване на съветската експанзия.

В работата на групата вземат участие над 50 страни - страни от НАТО (30 държави), множеството страни от Европейски Съюз и техните съдружници от Азия и Африка.

Групата получи неофициалното си име " Рамщайн " от едноименната авиобаза в Германия, където на 26 април 2022 година се организира първата сходна среща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР