Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на
Коментари Харесай

Русия вкарала тайно в Украйна нови зенитни системи, свалила е 24 самолета на ВСУ за 5 дни

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу по време на аудиенция в щаба на групата войски " Восток " разкри, че съветските сили са употребявали нови зенитно-ракетни системи (ЗРС), благодарение на които са свалили 24 самолета на украинските военновъздушни сили (ВВС) за пет дни. Думите му са представени в Telegram канала на съветското министерство на защитата, предава " Фокус ".

Както оповестиха от ведомството, министърът на защитата на Руската федерация по време на диалог с съветските военни обърна внимание на обстоятелството, че Украйна е изгубила доста бойни самолети през последната седмица.

" Имаме комплекси, които смъкнаха двадесет и четири самолета за пет дни ", цитира министерството думите на Шойгу.

По време на диалог с ръководителя на Министерството на защитата военните му описаха за сполучливото поразяване на артилерийските системи M777, употребявани от украинските войски, само че артилерията на украинските въоръжени сили към момента основава доста проблеми, подхващат се ограничения, се споделя в отчета.

Междувременно английското военно разузнаване разгласи, че Руската федерация е запазила забележителен артилерийски капацитет по левия бряг на Днепър, написа " Украинская истина “.

Британското министерство на защитата в сряда проучва обстановката в долното течение на Днепър, което демонстрира, че съветската артилерия е запазила обилни благоприятни условия в региона.

През миналата седмица, означават английските анализатори, боевете по крайбрежията на долния Днепър са се засилили. Украйна се концентрира върху интервенциите в този бранш, създавайки дребни плацдарми на източния бряг, които управлява от лятото.

Русия евентуално ще бъде нащрек за вероятни офанзиви през реката, откогато изтегли войските си от западния бряг преди 12 месеца.

Районът е под контрола на новосъздадената 18-та общовойскова войска на Русия, откакто някои от подразделенията, ситуирани преди този момент в региона, бяха трансферирани в региона на Орехов, се споделя в прегледа.

Както в множеството области, решаващият фактор тук е, несъмнено, способността за водене на прецизен и натоварен артилерийски огън. Първите индикации демонстрират, че Русия резервира обилни артилерийски качества в обсега на реката, отбелязат английските анализатори.

През септември английското министерство на защитата съобщи, че Русия евентуално е подсилила 58-а общовойскова войска, която претърпя тежки загуби, с спомагателни елементи на ВДВ на Ореховското направление.

Ведомството също по този начин означи, че броят на участващите сили е относително дребен в тази зона спрямо други фронтове, само че и двете страни я считат за стратегически значима.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР