Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на
Коментари Харесай

Шойгу надъхва шефовете на руската армия: Контраофанзивата на украинците е пълен провал

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу по време на конферентна връзка с управлението на съветската войска оповести своята цифра за загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по време на пролетно-лятната настъпателна интервенция, предава " Фокус ", базирайки се на прокремълските медии.

" От началото на по този начин нареченото нахлуване загубите на съперника надвишават 66 хиляди души и 7,6 хиляди единици техника. Опитвайки се да прикрият неуспеха на настъплението, украинските бойци нападат цивилни обекти и показват тези офанзиви за военни победи “, съобщи ръководителят на съветското военно ведомство, надявайки се по този метод да внуши, че към този момент спорът в Украйна се развива в интерес на Русия.

Според Шойгу въоръжените сили на Украйна не са постигнали задачите си в нито едно от направленията, само че напълно преднамерено мълчи за " триумфите " на съветската войска на фронтовете в Украйна.

" Киевският режим, макар колосалните загуби, към този момент трети месец се пробва да организира така наречен контранастъпление. Въоръжените сили на Украйна не реализираха задачите си по нито едно от направленията. Украинското управление обезверено се пробва да показва на западните куратори най-малко някакъв триумф в настъпателните интервенции, с цел да получи в допълнение военна и икономическа помощ, което единствено удължава спора “, пропагандира съветският министър на защитата.

Министерството на защитата на Руската федерация твърди, че по техни данни от началото на военната намеса на територията на някогашна Украйна са унищожени: 467 самолета, 248 хеликоптера, 6376 безпилотни летателни апарата, 435 зенитно-ракетни комплекса., 11 643 танка и други бойни бронирани машини, 1 147 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 6 214 артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 12 694 единици специфична военна техника. Информацията обаче не е доказана от други самостоятелни източници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР