Mинистърът на отбраната на Република България Стефан Янев участва днес,

...
Mинистърът на отбраната на Република България Стефан Янев участва днес,
Коментари Харесай

Стефан Янев участва в конференция с военните министри от Букурещкия формат

Mинистърът на защитата на Република България Стефан Янев взе участие през днешния ден, 24 февруари, в среща на министрите на защитата на страните от формата „ Букурещ 9 “ (Б-9). Срещата се организира посредством видеоконферентна връзка, оповестиха от министерството на защитата. В нея взе участие и секретарят по защита на Съединени американски щати Лойд Остин.

Б-9 е многостранен формат за съвещания и разговор по въпроси на сигурността, в който вземат участие 9 страни-членки от източния фланг на НАТО - България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Министрите на защитата споделиха общо схващане за обстановката в региона на сигурността на източния фланг на Алианса след почналото въоръжено нахлуване на Руската Федерация над Украйна и координираха общи позиции по въпросите за разискване на идната среща на държавните и държавни ръководители на страните-членки на НАТО, която ще се организира на 25 февруари 2022 година

Съюзниците осъдиха по най-категоричен метод нахлуването на Русия в Украйна и приканиха Русия неотложно да приключи военните си дейности.

Агресивната политика на Русия, материализирана в изцяло неприемливото военно нахлуване над суверенна Украйна, сплотиха мненията на съдружниците от формата за нуждата от тясно съюзническо съдействие, координирани дейности на Алианса, както и по жизненоважната нужда от усилване на възпиращия и защитителен капацитет по източния фланг на НАТО.

Министрите на защитата подчертаха, че развърнатата военна експанзия против Украйна изисква от държавните ръководители на страните-членки на Алианса да вземат виновни и перспективни решения, които имат капацитета да възпрат всевъзможни враждебни дейности и да защитят при нужда съдружниците от източния фланг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР