Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще направи работно посещение в

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще направи работно посещение в
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов отива на работно посещение в САЩ

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще направи работно посещаване в Съединени американски щати от 3 до 10 октомври, оповестиха от военното министерство.

Посещението е планувано при срещата на премиера Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през ноември предходната година.

В рамките на визитата във Вашингтон ще се състои среща сред министъра на защитата на България и министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър.

Акцентите на полемиката сред двамата ще бъдат подписването на 10-годишната Пътна карта за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България, както и проектите за рационализация на българските Въоръжени сили.

Преди дни държавното управление заяви за среща на премиера с компанията производител „ Локхийд Мартин “, на която е разисквано изпратено писмо със питане за информация по отношение на придобиване на още 8 F-16 и 3D радари от Съединени американски щати. Това стана мотив за нов скандал сред ръководещи и съпротива.

При визитата на Красимир Каракачанов в Съединени американски щати са планувани и срещи с представители на управлението на Държавния департамент, както и с шефа на Агенцията за съдействие в сигурността и защитата (DCSA) и срещи в Сената.

След привършване на срещите във Вашингтон, българската делегация ще отпътува за Нешвил, щата Тенеси, където ще има срещи в Командването на Националната армия на Съединени американски щати - щата Тенеси, както и с губернатора на щата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР