Министърът на отбраната Георги Панайотов ще даде пресконференция на 24

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов ще даде пресконференция на 24
Коментари Харесай

Ще научим ли истината за смъртта на подп. Терзиев?

Министърът на защитата Георги Панайотов ще даде конференция на 24 септември в постройката на министерството. На нея ще бъдат оповестени резултатите от всички дейности, подхванати от Министерството на защитата и неговите структури, за изясняване на събитията, свързани с случая с падналия МиГ-29, при който трагично почина подполковник Валентин Терзиев, оповестиха от отрасловото ведомство.

Пресконференцията ще стартира в 11:00.

В нея ще вземат участие началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, шефът на Служба „ Военна полиция “ бригаден военачалник Ивайло Сотиров, представители на 3-та авиационна база „ Граф Игнатиево “ и на Дирекция „ Правно-нормативна активност в защитата “. Покана за присъединяване е отправена и към дамата до подполковник Терзиев госпожа Димитрина Попова.

В заключенията на отчета на Военна полиция за авиоинцидента, при който почина майор Валентин Терзиев, посмъртно нараснал в подполковник, по време на тактически учения на формированията за Противовъздушна отбрана от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили - „ Шабла 2021 “, написа, че най-вероятната причина за настъпването на злополуката е " загуба на пространствена ориентация от екипажа при нощни полети над море ".

Черната кутия на разрушилия се във водите на Черно море изтребител беше изпратена за разчитане в Русия, откакто я извадиха от 70-метра дълбочина със разкъсан лентов кабел.На 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, падна в морето по време на тактически учения на формированията за Противовъздушна отбрана от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили - „ Шабла 2021 “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР