Министърът на околната среда и водите Нено Димов и управителят

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и управителят
Коментари Харесай

Проект за 91.3 млн. ще бъде реализиран в Смолян.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и шефът на "ВиК " ЕООД - Смолян инж. Мариян Николов подписаха контракт за реализирането на интегрирания воден план на родопския град. Общият размер на инвестицията е 91.3 млн. лева, от които 68.2 млн. лв. са по линия на оперативната стратегия "Околно среда ". Срокът за осъществяване е 48 месеца, през които би трябвало да приключат дейностите по рехабилитация на градската пречиствателна станция за отпадъчни води и да бъде построена и реконструирана 14 км водопроводна и 19 км канализационна мрежа, оповестиха от ековедомството.

Първоначално този план беше разгласен за малко над 70 млн. лв.. Разликата обаче идва от това, че в известието на министерството е включено и ДДС-то, което по принцип не се финансира от оперативните стратегии. А то възлиза на към 14 млн. лв.. С други думи, начинанието действително ще коства 76.5 млн. лева, от които съфинансирането от страна на ВиК оператора ще е 8.2 млн. лева, а 68. 3 млн. лева ще са безплатна европейска помощ.

Според инж. Мариян Николов, имало разлика и в километрите, посочени в формалното министерско известие - действително ставало дума за 22 км тръбопровод и 46 км канализация. Освен това е планувана рехабилитацията и на пречиствателните станции за питейни води "Хубча " и "Превала ", която ще глътне към 400 000 лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР