Министърът на образованието и науката Галин Цоков откри днес 90-ата

...
Министърът на образованието и науката Галин Цоков откри днес 90-ата
Коментари Харесай

Министърът на образованието Галин Цоков откри 90-ата учебна година в изцяло обновеното 107-мо Основно училище "Хан Крум" в София

Министърът на образованието и науката Галин Цоков откри през днешния ден 90-ата образователна година в напълно обновеното 107-мо Основно учебно заведение (ОУ) " Хан Крум " в столицата.
 
Той означи, че девизът на учебното заведение е " Традицията среща бъдещето " и съобщи, че към този момент 90 години в 107-мо Основно учебно заведение " Хан Крум " традицията среща бъдещето. В това учебно заведение са се случвали едни от най-важните нововъведения в нашата просветителна система - пробно образование на шестгодишните деца и пробно образование в петдневна образователна седмица, сподели министър Цоков. 
 
Днес 107-мо Основно учебно заведение " Хан Крум " има едни от най-интересните и водещи нововъведения в програмата на новаторските учебни заведения. То е сътрудник с Националната природо-математическа гимназия и със Софийския университет " Св. Климент Охридски ". И тук в действителност, наред с традицията, се гради и бъдещето на българското обучение. Затова би трябвало да сме извънредно щастливи, че има такива учебни заведения, като 107-мо Основно учебно заведение " Хан Крум ", сподели просветителният министър.
 
В словото си той се обърна към учениците и към първокласниците, като им сподели, че поемат по пътя на опознаване на страната на знанието. " Бъдете любопитни, бъдете търсещи и щастливи във всеки един образователен час. Знанието ще бъде разкрито пред вас с помощта на вашите учители и по тази причина ги уважавайте. Общувайте с вашите съученици, тъй като другарството с тях е скъпо ", им пожела просветителният министър.
 
За учителите министър Цоков сподели, че знае какъв брой са разчувствани в този ден - 15 септември, само че добави, че през днешния ден цялото общество е насочило към тях своите погледи, тъй като специалността на учителя е на първо място предопределение. И през днешния ден вие пишете вашата история. Бъдете същински учители и възпитатели на нашите деца, и обществото ще ви благодари, пожела просветителният министър на учителите.
 
Той се обърна и към родителите, като им сподели да имат доверие на учителите на своите деца. Само, когато има доверие и взаимоотношение, може да се случи най-хубавото за тях - те да станат положителни персони и образовани хора. Пожелавам сполучлива и щастлива, нова образователна 2023/2024 година, сподели на тържественото й разкриване министър Галин Цоков. 
 
Сред присъстващите на тържественото разкриване на образователната година в 107-мо Основно учебно заведение " Хан Крум " бяха началникът на Регионалното ръководство на образованието в София-град доктор Ваня Кастрева, кметът на регион " Лозенец " Константин Павлов, йеромонах Мелетий - заместник-ректор на Софийската духовна семинария " Св. Йоан Рилски ", който отслужи церемониален молебен.
 
Слова за откриването на образователната година насочиха шефът на учебното заведение Данко Калапиш, доктор Ваня Кастрева и Константин Павлов, а възпитаници и първокласници рецитираха и извършиха песни, отдадени на първия образователен ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР