Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с плакети

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с плакети
Коментари Харесай

Весела Лечева награди с плакети скиора Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с плакети скиора Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов. След 39-годишна пауза Попов стана вторият българин след Петър Попангелов, който се класира на почетната стълбичка в старт от Световната купа в алпийските ски.

Днес Лечева се срещна със скиора и неговия екип, които се завърнаха от Палисейдс Тахо, Съединени американски щати. Министърът подари на Алберт Попов мартеница и му пожела доста здраве и триумфи.

„ От името на Министерството на младежта и спорта желая да изразя нашата наслада и горделивост от постигнатия триумф. Не сме сюрпризирани от това класиране, тъй като упоритият труд рано или късно се възнаграждава. В международната класация в слалома има 5600 състезатели, което още един път демонстрира значимостта на триумфа. Поздравявам треньора на Алберт за напъните, които поставя, за професионализма в подготовката, както и Българската федерация по ски, която работи на доста високо равнище от години “, сподели министър Весела Лечева.

Весела Лечева се спря и на 2015-а година, когато Алберт Попов претърпя тежка автомобилна злополука.

„ Благодарности към майката на Алберт – Мартина Попова, с която се срещнах, тъй като родителската поддръжка е доста значима. Алберт Попов сподели, че има доста мощен дух, откакто мина през едно от най-тежките житейски тествания. Успя да излезе още по-силен “, добави министър Лечева.

По време на срещата Алберт Попов и треньорът му Ивайло Борисов описаха, че са доста щастливи от мястото на подиума, тъй като то е премия за напъните и тренировките в последните години. След Световното състезание в Куршевел, Франция, където Попов не приключи, е имало миг на съмнение, само че това възприятие бързо е било преодоляно.

„ Благодаря за страхотните думи. Благодаря на ММС, на федерацията по ски, на треньора и моите родители по тази причина, че създадохме един страховит екип, който работи. Постигнахме триумфи, за които единствено сме мечтали. Горд съм и доста щастлив от това, което постигнахме. Тази победа е за всички нас “, сподели Алберт Попов.

Треньорът Ивайло Борисов показа, че триумфът идва в верния миг, за който се приготвят от години. И е благополучен, че тъкмо Весела Лечева ги награждава, тъй като като състезател от международна големина тя може да оцени най-добре тяхното достижение.

Президентът на федерацията Цеко Минев заяви, че е значимо да бъде създадена стратегия за образование на треньори, тъй че стотиците деца, които ще се възпламенят по ските след международния пробив на Алберт Попов, да могат да получат късмет за добра подготовка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР