Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов

...
Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов
Коментари Харесай

Министър Кузманов участва в откриването на Национална универсиада 2021

Министърът на младежта и спорта в служебното държавно управление Андрей Кузманов взе присъединяване в откриването на Национална универсиада Стара Загора 2021. Най-мащабното университетско спортно събитие се провежда от Асоциацията за академични спорт " Академик ". В конкуренцията присъединяване вземат над 1000 студенти от 19 висши образователни заведения в България, които ще се състезават в 13 типа спорт - футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис, тенис на маса, насочване, джудо, кик-бокс, спортно катерене, плуване, бадминтон и мажоретни дисциплини.

" Спортът и образованието вървят ръка за ръка. Министерството на младежта и спорта постоянно ще поддържа както спортните изяви, по този начин и стремежът на студентите към познания и рационализиране, тъй като младежите водят към развиването на страната и нацията ", съобщи Кузманов.

Той поздрави управлението на АУС " Академик " в лицето на нейния ръководител доцент Златко Джуров за напъните, които поставя за стимулирането и развиването на университетския спорт.

През актуалната година Асоциацията е финансирана от ММС със средства в размер на 165 000 лв. по " Програма за развиване на спорта за учащи ". В плана на АУС " Академик " за 2021 година са включени действия от държавния й състезателен календар, планувани са 21 спортни надпревари и прояви.

Доц. Джуров връчи на министър Андрей Кузманов почетния знак на конкуренцията в символ на признателност за оказаното подпомагане от ММС за провеждането на Националната универсиада през 2021 година

На събитието участваха още регионалният шеф на Стара Загора Иван Чолаков, зам.-кметовете на града Красимира Чахова и Иванка Сотирова, ректорът на Тракийския университет доцент доктор Добри Ярков и членовете на Ректорското управление на образователното заведение, което е хазаин на финалите на университетските шампионати.
 Министър Андрей Кузманов: Ще работим транспарантно в непрестанен разговор със спортните федерации и за обезпечаването на всички спортисти
Министър Андрей Кузманов: Ще работим транспарантно в непрестанен разговор със спортните федерации и за обезпечаването на всички спортисти

Спортният министър показа своя екип и целите на ММС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР